In 1974, op mijn dertiende jaar kreeg ik, Angela, diabetes.

Ik werd tien dagen opgenomen in het ziekenhuis.

Ik leerde binnen tien dagen zelf insuline te spuiten

en moest het doen met een streng dieet.

 

 

Sinds die tijd let ik op

de hoeveelheid koolhydraten die ik eet,

de tijd waarop ik eet

en de energie die ik verbruik.

In de afgelopen  48 jaren deed ik een schat aan ervaring op

wat betreft het omgaan met diabetes.

 

 

De eerste jaren stond de brievenweegschaal op tafel om alles nauwkeurig af te wegen.

Na een tijdje wist ik dat 100 gram aardappelen, een boterham of een appel

allemaal ongeveer 15 koolhydraten bevatten.

 

 

En zo speel ik dagelijks met hoeveelheden koolhydraten,      insuline en energie.

Als ik mij niet goed voel is mijn bloedsuiker te laag of te hoog.

 

 

 

Gedurende mijn leven is diabetes een bepalende factor.

Ik houd er immers altijd rekening mee.

Soms is diabetes allesbepalend

bijvoorbeeld als mijn bloedsuiker te laag is.

Diabetes bréngt mij ook dingen.

Als je daarover meer wilt weten,

lees dan de blog "Diabeter"

waarin ik onderzoek hoe ik

zo gezond mogelijk kan omgaan

met de diabetes

die ik HEB.

 

 

 

Wil je samen met mij eens onderzoeken

hoe je jouw bloedsuikerwaarden beter in balans kunt krijgen?

 

Bel me dan op of mail,

dan maken we een afspraak om ervaringen uit te wisselen.